• small thumbnail
  • Rum Zacapa Centenario XO 40% 0,7L

   49 990 Ft
   Elérhetőség: Elfogyott
  • Kiszerelés: 0,7 liter
   Egységár: 71 414 Ft/l

   Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

   A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

   A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

   Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

  • Elfogyott

 • lllat: Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.

  Íz: Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.

  Lecsengés: Végtelenül hosszú.

  Ár/liter

  71414,28 Ft

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „Rum Zacapa Centenario XO 40% 0,7L” értékelése elsőként

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.