• small thumbnail
  • Rum Plantiation XO 20th Anniversary 40% 0,7L

   15 490 Ft
   Elérhetőség: Elfogyott
  • Kiszerelés: 0,7 liter
   Egységár: 22 129 Ft/l
   Kiszerelés: 0,7 liter
   Egységár: 22 129 Ft/l

   A Plantation szépsége a sokszínűségében is rejlik, mivel az alap kiadások mellett minden évben készítenek Vintage, Single Cask és Extréme kiadásokat is, mellyel az egyes lepárlókkal való kollaborációkat és egyes termő területek különbözőségét mutatják be. Ez a kiadás 12 és 20 év között érlelt rumokból lett megalkotva. Alapból Barbados szépséges szigetén érlelődött 8-10évig, majd átszállították Franciaországba és ott további 2-10 év között folytatta életútját több különböző hordóban (új fehértölgy hordóban, bourbon illetve Ferrand Cognac hordóban). A házasítás is itt történik már, ezzel létrehozva ezt a különlegességet. A 20th Anniversary jelentése a palackokon egy tisztelgés az alapító 20 éves munkásságának.

  • Elfogyott

 • A Plantation márka megálmodója és megtestesítője Alexandre Gabriel. A születése az 1990-es évekre tehető, miután Alexandre bejárta a teljes Karib térséget és sok ismertséget és barátságot kötött. Kevesen tudják, de ez a márka, nincsen egyedül, mivel a Maison Ferrand csoport tagjaként a Ferrand Cognac és a Citadelle gin is közel áll hozzá. A cég alapja egyébként a cognac ház, ami már 10 generáció óta jelen van a piacon és majdnem 400 éves történelme van.

  A Plantation filozófiája a következő: bemutatni a rumok sokszínűségét és történelmi mélységét. Minden eköré lett felépítve. A neve „farmot jelent, ami Alexandre gyermekkorának színhelyét és a Karib térségben lévő cukornád ültetvényeket is jelenti. Ezen felül az üvegeken található totem az anyaföldet – geológia, a ragyogást – napfény és időjárás, valamint az emberi lelket – „know howt szimbolizálja.

  Nagyon fontos számukra, hogy tökéletes harmónia maradjon az anyaföld és az ember között. A Plantation különlegessége, hogy minden tételüket úgynevezett kettős érlelés segítségével tökéletesítik. Ez nem jelent mást, mint trópusi érlelést abban az országban, ahol a lepárlás történik (itt bourbon hordót használnak és körülbelül 7% az angyalok jussa). A legfontosabb terroir-ek a következőek: Barbados, Jamaica, Trinidad, Peru, Guetamala&Beliz. Majd miután az itteni érlelési idő letelt, átszállítják hordókban Franciaországba, Chateau de Bonbonett-be. Itt áttöltik Ferrand Cognac hordóban és érlelik a tökéletességig. Azért különösen fontos ez az úgynevezett kontinentális érlelés, mert csak 2,5%-os az elpárolgás és szabályozható a pince levegője.

  Egy utolsó fontos lépésként, a „Petites Eaux eljárás keretében vizet tesznek hordókba, amiben korábban rum volt és ennek a segítségével hígítják a kívánt alkoholfokra a termékeket.

  Ár/liter

  22128,57 Ft

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „Rum Plantiation XO 20th Anniversary 40% 0,7L” értékelése elsőként

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.